Entrevista a Maria Relat, corredora del CANM-C, component l'equip de la FCEH

23/01/2017

Entrevista a Maria Relat, corredora del CANM-C que actualment forma part de l'equip de Tecnificació de la FCEH. Un exemple d'esforç, treball i sacrifici.

 
Quina edat tens? En quina categoria competeixes?
Tinc 18 anys i competeixo en la categoria de juvenils, en concret de U18.

Quants anys tenies quan vas començar a esquiar? Qui te'n va ensenyar?
Vaig començar a esquiar amb 4 anys a Baqueira Beret amb la meva família, i en vaig aprendre a l’escola de neu de Baqueira mateix i els cursets que feia per allà.

Quants anys fa que ets del CANM-C?
Aquesta seria la 9ª temporada que realitzaré amb el CANM.

Quins han estat els teus entrenadors?
Els meus entrenadors han estat la Clariana Carreras, el Sergio Gutierrez (Guty) i Amadeu Rossell, el Felix Aznar i el Miguel Mampel. Els més especials per a mi van ser el Roger Genescà, que va ser el que em va motivar a esquiar i a endindarme en el mon de l’esquí, i la Vicky Font que és la més especial per mi ja que va ser la primera que va confiar en mi i mai ho ha deixat de fer.

Quins són els resultats o fites que més il·lusió t'ha fet aconseguir? 
Mai he anat a cap carrera internacional com la Borrufa, etc però el resultat que més il·lusió m’ha fet aconseguir va ser el primer lloc de slalom en els Campionats de Catalunya del últim any de infantils, ja que venia de una operació i després de tota la recuperació hem va sorprendre bastant

Quin és el teu somni?
El meu somni seria fer un podi en una olimpíada i estar entre el top 10 constantment en copa del món.

Amb qui entrenes actualment? Quan temps fa que entrenes amb ells? Per quin motiu vas decidir entrar aquest equip?
Actualment entreno amb la Federació Catalana amb l’equip U18 que residim a la Vall d’Aran. Des de l’any passat que estic amb ells i vaig decidir entrar en aquest equip ja que des de petita quan estava a infantils veia a les juvenils que estaven al centre i les admirava i volia fer el que elles feien.

Has hagut de fer molts sacrificis per l'esquí? Quins? Han valgut la pena? Perquè?
Aquest esport es bastant sacrificat ja que quan més amunt estàs a casa menys estàs. A vegades se'm fa una mica dur no veure a la família i als amics i no poder-los tenir allà ja que són els que sempre m’han recolzat, però tot i això de moment ha valgut la pena ja que després, si obtens bons resultats, compensa tot el sacrifici fet.

Quins consells els hi donaries als nens i nenes que ara comencen a fer competicions?
Que el més important en aquest esport és gaudir fent-lo i de cada moment viscut, només així acabes fent el que vols i aconseguint el que et proposes. Tot i que darrera hi ha de haver-hi un gran esforç i sacrifici, amb ganes tot es pot aconseguir.

INTERSPORT Head Victor Carreras Intersport Oller Brokers Casfin Boniquet Fusteria integral Jordi Matholding Grau Soler ortopedia Psicologa Silvia Alsina

 

POLÍTICA DE PRIVADESA

A través del present avís CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA informa als usuaris del lloc www.canmc.org, en compliment de l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal (en endavant LOPD), sobre la seva política de protecció de dades personals amb la finalitat que aquests decideixin de forma expressa, lliure i voluntària, si desitgen facilitar a l'EMPRESA les dades personals que els són sol·licitades al lloc web. També s'informa als usuaris de la incorporació de les dades en fitxers, el titular i responsable dels quals és CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA, portant a terme un tractament informatitzat amb la finalitat de cursar la seva sol·licitud, així com l'enviament d'informació comercial, per mitjans tradicionals i electrònics,sobre els serveis oferts actualment i en el futur.
Tret que específicament s'estableixi el contrari, es considerarà necessari completar totes les dades requerides als formularis. En cas de no proporcionar totes les dades estimades com a necessàries, CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA podrà, depenent del cas, no cursar la concreta sol·licitud que s'efectuï.
L'usuari haurà d'emplenar amb dades vertaderes, exactes, completes i actualitzades, responent als danys i perjudicis que pogués ocasionar a causa de l'emplenament defectuós dels formularis amb dades falses, inexactes, incompletes o no actualitzades. CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA ha adoptat tots els nivells de seguretat de protecció de les dades personals exigides a la legislació vigent de protecció de dades, instal·lant les mesures tècniques i organitzatives necessàries per a evitar la pèrdua, mal ús, alteració, accés no autoritzat i altres riscs possibles.
Igualment, CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA es compromet al compliment de la seva obligació de secret de les dades personals i del seu deure de guardar-les i adoptarà totes les mesures necessàries per a evitar la seva alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat, tenint en compte en tot moment l'estat de la tecnologia. Així mateix, aquest deure de confidencialitat és d'obligat compliment per tots aquells tercers que, en virtut d'un contracte de serveis d'encarregat del tractament de dades, tinguin accés a les dades de caràcter personal i als equips o sistemes d'informació de CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA.
L'usuari o la persona que el representi podrà exercir en qualsevol moment el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i, si escau, oposició d'acord amb l'establert a la LOPD i altra normativa aplicable a aquest efecte, adreçant una comunicació escrita i/o electrònica a info@canmc.org a CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA amb adreça Av. Pirineus, 23 baixos 17520 PUIGCERDÀ (GIRONA), en la qual s'acrediti la identitat de l'usuari.
En cas que l'empresa oferís algun tipus de servei especial en el qual determini unes previsions específiques diferents d'aquestes, pel que fa a la protecció de dades, tindrà primacia l'aplicació de les normes particulars indicades per a aquest servei en particular per damunt de les presents, en cas d'incongruència.
CLUB ALPI NURIA MASELLA CERDANYA es reserva el dret a modificar la present política, informant prèviament als usuaris dels canvis que s'hi introdueixin.