El Cargol de Neu, la històrica cursa d’Alevins organitzada pel CANM Cerdanya des del 1994.

La temporada 93-94 va néixer una prova pionera a l’àmbit de l’esquí alpí català i espanyol; fruit de la il·lusió de l’equip que conduïa el nostre Club en aquell moment (tècnics, junta, corredors, i amb el suport econòmic i humà de la botiga Body Molina i d’algunes empreses col·laboradores).

Havia de tenir tres premisses:

• INNOVADORA
    En aquell moment el reglament no permetia que hi haguessin curses d’Alevins i per tant no hi havia calendari de competicions. Per això es va decidir organitzar un esdeveniment diferent. Seria un Súper Gegant per a tots els Alevins, una prova oberta a tots els nens/es que volguessin participar d’arreu d’Espanya i l’estranger; similar a altres proves internacionals infantils.
  • RIGOR TÈCNIC
    S’havia de muntar amb els mateixos mitjans, rigor i seriositat que qualsevol altra prova de les altres categories.
  • ESTIMULADORA
    Seria una cursa i una festa al mateix temps, amb obsequis per a tots els participants, una festa a la seu del Club, a La Casona d’Age, i fins i tot una possible desfilada prèvia a la cursa.

I així el 12 de febrer del 1994 es va celebrar, a La Molina, el I Cargol de Neu. Va tenir una participació massiva. Van venir el “millors corredors alevins” d’altres federacions, i fins i tot d’Andorra. L’èxit va ser aclaparador, tant l’organització de la prova com la festa i els regals pels protagonistes. A partir d’aquell moment la seva continuïtat estava garantida.

La segona edició el 18 de febrer del 1995 també es va celebrar a La Molina. A partir de la tercera El Cargol de Neu ja s’ha disputat sempre a Masella.

Les temporades següents altres clubs catalans, en veure el ressò d’aquest tipus de cursa pels alevins i en van anar creant d’altres similars; en què es compagina la cursa i la festa.

S’ha convertit en tot un clàssic de la competició pels nostres petits corredors. El seu esperit continua essent el mateix que el que el va crear i cada edició és un nou repte per anar-lo millorant.